Farklı çalışmalar

İki haftadır buraya bir şeyler yazmadım. Ama hani derler ya kaçmaktan kovalamaya fırsat bulamıyorum diye. Aynı o haldeyim. Aklımda olan bir takım projeleri yapmak için iki haftadır tam gaz çalışıyorum aslında. Hepsi beni deli gibi heyecanlandıran projeler. Şimdi sıralayalım bakalım.

  1. Picamimi projesi. Sevgili Zeynep de en az benim kadar -ki o benden daha çılgın buna eminim- heyecanlı bir tip. Geçen gün aklıma onun harika karakterlerini epoksi ile birleştirmek geldi. Zeynep de sağ olsun bana tam destek verdi bu konuda ve ilk etapta bir kaç tane karakteri ile farklı çalışmalar yaptım.
Bu bardak altlığının yanına bir tane de arkadaş gelecek. Çocuklar için süt bardağı ya da sıcak kakao fincanı altlığı olabilir.

Ayrıca toka ve bileklik için de tabanlar gelecek. Onları da koyacağım. Çok keyifli ve sıcacık karakterler. Çok heyecanlıyım 🙂

2. Luvi projesi. Öncelikle bilmeyenler için Luvi’nin ne olduğunu Vikipedi aracılığı ile kısaca açıklayalım

“…Luviler, Anadolu’da yaklaşık olarak M.Ö. 2300’e doğru ortaya çıkmış bir halktır. Luvice denilen Hint-Avrupa Dil Grubu’na mensup bir dil konuştukları bilinmektedir.[1][2]

Anadolu’nun Hitit öncesi tarihi henüz tam olarak aydınlatılamamış olmakla birlikte 1906’da Hititlerin antik başkenti Hattuşaş’ta bulunan çivi yazılarının çözülmesiyle Anadolu’ya yapılan Yunan göçünden çok daha önce bu topraklarda Anadolu’nun yerlileri sayılabilecek Luvilerin yaşadığı ortaya çıkmıştır.[2]

Hititlerin çivi yazılı belgelerinde bu halktan Luvian / Luvili olarak söz edilmektedir. Hitit İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Hititlerin çivi yazısının unutulmuş olmasına karşın Luvice, yazısı biraz değişikliğe uğramakla birlikte Anadolu’da varlığını sürdürmüştür. Pelasgların konuştuğu Pelasgus (Pelasgos) adı verilen dilden kalma tarihsel adların Luvi dili temeline dayandığı ortaya çıkmıştır.

Hitit yazıtlarında Luviler’den söz edilirken bir çeşit ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığı görülür.[2]

Truvalıların da Luvi dilini konuştuğu ileri sürülmüştür.[3][4][5]

Luwian Studies Vakfı’nın araştırmaları sonucunda, vakfın başkanı İsviçreli jeoarkeolog Eberhard Zangger‘in açıkladığı görüşlerine göre, Luviler bilindiğinden daha geniş bir coğrafyada, daha çok sayıda yerleşimleri vardı. Son yıllarda vakfın Batı Anadolu’da tespit ettiği Geç Tunç Çağı’na ait 340 adet yerleşim yeri, bilinen Girit Minos Uygarlığı, Miken Uygarlığı dönemi Yunanistan ve Hitit Krallığı’nın toplam sayısından epey fazla. Üstelik bu yerleşimlerin büyüklükleri de buluntu yoğunlukları da daha fazla.[6]…”

Yani Anadolu’nun bilinen en eski dili. Bir dil bilimci olarak çok ilgimi çekti. Ve hiyerogliflerini epoksi ile birleştirdim.

Bu figürlerin hepsinin bir anlamı var. Muhteşem kadın, muhteşem hayat, erkek çocuk, kız çocuk, hayat, muhteşem kraliçe, güneş. Kalıplar daha tam istediğim gibi olmadı ama önümüzdeki günlerde istediğim gibi olacaklar.

Eğer bunları tamamlayabilirsem başka dillerle ilgili semboller de yapmayı düşünüyorum.

3. Kedi-Köpek projesi. Uzun zamandır aklımda olan bir şeydi bu da. Vektörel çizimleri çok seviyorum, bana her zaman çizilenden daha fazlasını anlatıyormuş gibi geliyor. Ya da ben öyle yorumluyorum. Kafamda o resimle ilgili hemen bir hikaye beliriveriyor.

4. Semazen projesi. Daha önce bu konu ile ilgili biraz çalışmıştım. Hoşuma gitmişti. Biraz da takı olsa nasıl olur diye düşündüm ve ortaya bunlar çıktı.

5. Çiçek projesi. YouTube’da takip ettiğim bir kanal var. Orada bir kadın kurutulmuş çiçeklerle çok güzel takılar yapıyor. Ben de denedim. Bence çok romantik bir şeyler çıktı kalıplardan.

6. Petri petri projem. Nedense bu teknikle çalışmak çok mutlu ediyor beni renklerin geçişi, sanki ufacık kalıpların içinde çok büyük hakimiyet savaşları oluyor gibi…

7. Takvim projem. Bir kaç ay kadar önce takvim kalıbı almıştım. Kısmet bu haftaya imiş. Çok farklı bir takvim çıktı ortaya.

Bütün bu hazırladıklarımı önümüzdeki hafta içinde fiyatlandırıp satışa çıkaracağım.

Mümkün olduğu kadar fazla ara vermezsem bu kadar çok şeyi bir seferde yapmama gerek kalmayacak.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.